Minst ett skratt utlovas!

Lars Yngve föreläser om sin fiktiva karaktär Nils-Ude. Han berättar om dennes tillblivelse och hela resan på gammalskånska. Och han utlovar att alla som kommer för att lyssna på honom kommer att skratta åtminstone en gång under kvällens gång. Vilket löfte!

Vår gäst är en person som provat på en del svåra saker i livet. Han gav till exempel under åren mellan 2016 och 2013 ut kvalitetstidningen Nya Upplagan, en gratistidning som tillverkades ”på en kvadratmeter” med en upplaga på 20 000. Elva gånger om året. Tidningen distribuerades i Nils Yngves egen bil. Varje tidningssläpp tog fyra dagar!

Nya Upplagan startades i maj 2006 av Lars Yngve och hans fru Maria Yngve. Tanken var att skapa en kulturtidskrift från landsbygden. Men det var svårt att i längden få Nya Upplagan att gå ihop ekonomiskt och 2013 valde Lars Yngve lägga ned tidskriften.

Ämnet för kvällen är en berättelse om den fiktiva österleningen Nils-Ude, en karaktär som skapades av Lars Yngve redan under hans tid på Ystads Allehanda.

-          Mycket av humorn och uttrycken i boken kommer från min morfar. Han var rolig utan att han visste om det, har Lars Yngve berättat.

-          Historien är en rafflande landsbygdsaction i slow motion. Minst ett skratt under kvällen, utlovar Lars Yngve.

Tre böcker om Nils-Ude har det blivit.