|

Vi kan vara föreningen för dig

Museiförening 1961. Sittande från vänster: Joel Jönsson, Hilma Osbeck, Gunnar Laurell, Ivan Cederlund och Nils Törnblom.Stående från vänster: Gunnar Haraldsson, Carl-Henrik Juhlin, Nils Sörensson, Sture Silow, Karl Lind, Thure Mattsson, Einar Nordén, Axel Käck och Helmuth Hylén
Museiföreningens styrelse 1961. Sittande från vänster: Joel Jönsson, Hilma Osbeck, Gunnar Laurell, Ivan Cederlund och Nils Törnblom.Stående från vänster: Gunnar Haraldsson, Carl-Henrik Juhlin, Nils Sörensson, Sture Silow, Karl Lind, Thure Mattsson, Einar Nordén, Axel Käck och Helmuth Hylén

Vi bildades 1956. Då bodde ingen i soldatfamiljen kvar på Soldattorpet. Var inte detta hus värt att bevara och göra till ett museum för att visa familjens liv och utställningar? Så bildades LMF.

 

Vi håller till på Soldattorpet. Det blå huset på Limhamnsvägen 102. Där  har vi utställningar och är en mötesplats. Öppet lördag och söndag 13-16.

Och på kansliet på Folkets hus, där själva arbetet sker

Föreningen har ca 700 medlemmar och blir gärna fler.

 

 

Soldattorpet 2017. Från Limhamnsvägen.
Soldattorpet 2017. Från Limhamnsvägen.

Vi är ett gäng entusiaster, alla med olika bakgrund som arbetar ideellt med att bevara och förmedla kunskap om Limhamns historia.

Du kanske också vill hjälpa till med något?

Kontakt:

info@limhamnsmuseum.se

www.limhamnsmuseum.se

eller ring 040-157809

Midsommar, vår största högtid på Torpet. Alltid välbesökt och alltid(?) fint väder.
Midsommar, vår största högtid på Torpet. Alltid välbesökt och alltid(?) fint väder.