Publiktillströmning till siloutställningen – men var är politikerna?

Publiktillströmning

Många besökare skriver ner sina tankar i anteckningsblocket som är en del av utställningen på konsthallen i Limhamn. Drygt 280 personer har redan sett utställningen ”Allt ljus på silorna” i Limhamns konsthall. Gamla och nya förslag visas på hur området kring de sex kvarvarande silorna kan utformas i framtiden. Ska man riva alla silorna? Ska de bevaras – som bostäder, utställningslokal, bibliotek eller bli en saluhall?

På utställningen, som arrangeras av Museiföreningen, Miljöföreningen och Konstföreningen Barn i Limhamn, finns ett anteckningsblock där besökarna kan skriva ner sina kommentarer. Det kom till användning redan under vernissagen den 6 december.

Både gamla och nya limhamnsbor är engagerade i siloprocessen och många av dem undrar var Malmös politiker har tagit vägen. Vill de inte ha en debatt? Ansvariga politiker och tjänstemän har fått inbjudan men har inte hört av sig.

I en del av konsthallen visas färgglada teckningar som gjort av klass 2B på skolan på Ön på temat Visst kan man bo i en silo. Nu kommer de unga konstnärerna till konsthallen med sina familjer för att se resultatet. Först ut var Alexander och Nils, som båda vet hur man kombinerar ett gammalt byggnadsverk med ett modernt innehåll

                                                                                                                                                       Alexander från klass 2B på skolan på Ön var först ut med att titta på sitt konstverk.

Utställningen ”Allt ljus på silorna” pågår på Limhamns Konsthall, Tegnérgatan 60B, till och med den 13 december.

Öppettider: Söndag kl 11-16 och måndag-onsdag kl 14-18.