Sommarmusik med AlfEverGreenBand

Under den första sommarmusiken på Soldattorpet, får vi lyssna till härlig spelglädje och sväng. 
AlfEverGreenBandStorVi presenterar en för oss välkänd musikensemble: AlfEverGreenBand. Bandet består av en kvintett rutinerade musikanter med rötter i klassisk swing à la Goodman/Krupa/Asmussen. De tar  sig an såväl den tidiga jazzen, som mainstreamjazz, melodiskt och uttrycksfullt. En inspiration kommer också från Joe Venuti, violinist, som på 30-talet också ofta spelade saxofon i sitt band. Exempel på denna symbios kan avnjutas t ex i June Night.

Bandmedlemmar:
Håkan Ekvall – med tio år som fast medlem i Gunhild Carlings storband – ger gruppens sound med klarinett, sopransaxsax och tenorsax.

Kapellmästare och trummis, Alf Green, står för vispandet i den musikaliska swing-grytan, och mullrar på med orientaliska trummor i nummer som The Sheik of Araby.
Violinisten Anders Frostin har spelat klassiskt i symfoni- och operaorkestrar, men svänger här loss i bästa Svend Asmussen-anda. I bästa fall får vi höra honom spela Csárdás.

Pianisten Martin Grane tar ut de lyriska svängarna av såväl Teddy Wilson-influens som modernare snitt.

Multimusikanten Håkan Persson plockade fram en kontrabas ur sitt digra instrumentförråd, och så är takt och ton garanterat på plats!

Dragspelaren Torsten Nordstrand har ackompanjerat många sångare och en och annan kör. I såväl Sverige som USA

Filip Runesson är violinisten och arrangören som griper sig an swing och annan jazz med samma självklarhet som romsk musik, balkanmusik och klassiskt.

INTRÄDE: 70 kr. För medlemmar: 50 kr.