Tjooo va de va livat på Torpet i fredags

Vilken fantastisk midsommar på Torpet! Köerna ringlade från två håll. Åtta personer hjälptes åt vid vid entrégrinden för att det skulle gå smidigt.

– Swish till höger! Kontant och qrkod till vänster! Glöm inte glassbiljetten till barnen! Det tog tid att få alla på plats. Och det blev trångt, mer ståplats än liggplats, men bara glada ansikten. Två ingångar till nästa år kanske kan lösa det problemet. Det fanns de som köade i över en timme bara för att komma in.

Dansen leddes för första gången av Malmö Folkdanslag och Madeleine Nydahl med energi och schwung. Stämningen var hög och raketen avfyrades. Allt var i sin ordning.

Publikrekord

Det blev ettt rejält publikrekord. Och visst, det var kö till det mesta. Från ingången till kaffekön, glasskön, kön till brandbilen. Till och med bokbordet slog försäljningsrekord i år. Men längst var kön till ansiktsmålaren Annette. Från strax före 12 hade hon dukat fram sina färger och börjat arbetspasset som utan paus höll på till kl 4! Då hade publiken gått hem och kvar var bara kön till ansiktsmålningen.

Nedan några av alla bilder som togs, togs av vår ”hovfotograf” Roland Pehrson. Alla fick inte plats här på långa vägar men de finns bland annat på Facebook. Gå in och titta där.

Årets kö-bild.
Årets kö-bild.
I fyra timmar satt ansiktsmålaren och målade barnansikten. Utan paus!
I fyra timmar satt Annette och målade barnansikten. Utan paus!

 

Clara, (med hatt, Ludvig och Ella.
Clara, (med hatt, Ludvig och Ella väntade i en timme..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Titta! vi blev en fjäril, Spindelmannen och en söt Misse.
Titta! vi blev en fjäril, Spindelmannen och en söt Misse. FOTO: Eva Bernstrup

 

 

 

Långväga gäster från Skottland spelade upp några av sina folkvisor och dansade därtill.
Långväga gäster från Skottland spelade upp några av sina folkvisor och dansade därtill.