Tor-Erik har avlidit
Tidigare ordförande för Limhamns Museiförening, Bodil Holmström, skriver minnesord över Tor-Erik.
Tidigare ordförande för Limhamns Museiförening, Bodil Holmström, skriver minnesord över Tor-Erik.
Välkommen till utställningen Ung på Limhamn på 1970-talet!
Och kom ihåg söndag 19 januari kl 13.30.
Då kommer Jörgen Olsson, brottare med guldmedaljer från SM och EM och en silvermedalj från VM till Torpet. Jörgen har dessutom fått den finaste utmärkelse en Malmöidrottare kan få; en egen platta på Stadiontorget. På Torpet kommer han att berätta sin idrottskarriär och svara på frågor.
Det går för närvarande inte att nå
Bildarkivet och Limhamniana.
Vi jobbar på en lösning.
Övriga sidor fungerar.
På utställningen ”Ung i Limhamn på 1970-talet” kan man åter uppleva hur det var att växa upp i Limhamn på denna tid och genom fotografier och artiklar se vad som hände under detta decennium.
Utställningen har Limhamnstidningen som utgångspunkt. Limhamnstidningen var i många år ett husorgan för alla som bodde här. I den kunde man läsa om det mesta av vikt som inträffat under veckan i Limhamn.
Limhamns Museum har stängt under helgerna
21 december t o m 5 januari!
Välkommen tillbaka lördag 11 januari 2025!
Du som har betalt medlemsavgift för 2024 har fortfarande möjlighet att hämta årsboken
på Soldattorpet under ordinarie öppettid 18–19 januari och 25–26 januari 2025.
Givetvis kan alla som vill köpa Limhamninana 2024. Då kostar den 100 kr.
Hovfotograf Eric Jeppsson har tagit denna stämningsfulla vinterbild av Sjömansgatan och Cementfabriken. Om han ställt sig på samma plats i dag hade han varit i vägen för trafiken på Genombrottets norrgående körfält. Bild nummer 382 i bildarkivet.
Luciafirande i Limhamns kommunalhus (Församlingshuset) omkring 1917-1918. Lucian heter Ewy Björklund. Andra till namnet kända: längst till vänster Karin Kronström, Else Gustafsson som håller i bygelns vänstra sida och Gullan Gustafsson som håller i dess högra. Längst till höger står Gulli Kronström.
R F Bergs minne var en nykterhetsorganisation för barn. Den verkade i Limhamn mellan 1909 och 1915. Punkt 2 vid julfesten 17 december 1911 var tablån ”Stjärngossar”. Från vänster: Tage Brüunell, Magne Falk, Gösta Nilsson, Bertil Hasselgren, Karl Düring, Harald Hasselgren (Se: Limhamniana 2004)
berättar Nina om vad hon minns av Limhamn på 70- talet och hur hon började träna och tävla i konståkning och när hon uppträdde i Holiday on Ice
Dags för julskyltning på Limhamn. Anna Nilsson och hennes biträde har skyltat upp med grenljus, julkulor och papperstomtar i affären på Järnvägsgatan 30. Bilden har nummer 7386 i bilddatabasen.