|

Jan och Anna-Lena fyllde Stora salen

Jan Sigurd och Anna-Lena Brolin bjöd på en trivsam afton i Församlingshusets stora sal. Här blandades det friskt med berättelser om Piraten och hans vänner, egna släkthistorier och högläsning från egna boken Kalla min barndom åter. Lite sanning och lite lånat och en del till nöds anpassat till Limhamn. Fast det blev ju bara roligt. Har man skrivit en bok om skrönornas mästare, så kan man få lov.

Så fick vi höra gott om blandad musik. En del överraskande. T ex countrysångaren Willie Nelson ta sig an Beatles It´s Been a Hard Days Night och Sten Broman på känt maner härja och arrangera Yellow Submarine. Nya och oanade tolkningar. Och på tal om tolkningar, så fick vi höra en bit ur Sigurds bok uppläst på vollsjöskånska (tror vi).

Anna-Lena Brolin bjöd på några av sina härliga franska chansoner på svenska. Och som extranummer Edith Piafs Padam, padam och HasseoTages Ett glas öl. Då mådde vi riktigt bra.

Jan igurd.
Jan Sigurd vid flygeln.
Anna-Lena Brundin framförde några sköna chansoner.
Anna-Lena Brundin framförde några sköna chansoner.
- Väldigt bra att Piraten och hans kompisar från samma årgångar uppmärksammas. Görs det av såna proffs, blir det extra bra, tyckte Stig och Gunhild Engzell.
– Väldigt bra att Piraten och hans kompisar från samma årgångar uppmärksammas. Görs det av såna proffs, blir det extra bra, tyckte Stig och Gunhild Engzell.
Bokförläggaren Jeanette Sosengren hade att stå i. Kön växte lång oh efterfrågan på Jan Sighurds bok var stor.
Bokförläggaren Jeanette Rosengren hade att stå i. Kön växte lång och efterfrågan på Jan Sighurds bok var stor.
Lennart Hygerth och Bitte Kimrin var först och fick sin bok signerad.
Lennart Hygerth och Bitte Kimrin var först och fick sin bok signerad av Jan Sigurd.