|

Trångt när nya utställningen invigdes

Det var trångt på Soldattorpet när stadsantikvarie Anders Reisnert invigningstalade på den nya fotoutställningen ”Limhamn Då och Nu” som hade vernissage under lördagen.

kjellobillyAnders Reisnert gav en kort bakgrund till Limhamns historia under de senaste 200 åren från början av 1800-talet då sillfisket tog fart i takt med att Malmö växte som stad. På den tiden som det fanns 150 – 200 fiskare i samhället.

Utställningen som är gjord av medlemmarna  Kjell Larsson och Billy Fransson berör Limhamn under de 100 åren som Limhamn varit en del av Malmö. Men inkorporeringen i all ära:

–          Det vet ju alla att bor man i Limhamn, så är man limhamnare. Man är inte Malmöbo, som stadsantikvarien påpekade.

Utställningen består av 22 planscher med olika tema.

–          Vi har jobbat med utställningen ungefär ett år. Från början hade vi 1000 bilder att välja bland. Och 70 rubriker blev till slut 22, berättar Billy. Vi gick bland annat igenom alla bilder som vi har på frisörer och kunde konstatera att där fanns inte en enda som föreställde en kvinnlig frisör. Då gick vi till ”Ingrids frisörsalong” vid torget. Den har funnits i många år och tog bilder där.

Utställningen, med samma namn, som nu hänger på Limhamns bibliotek februari månad ut, flyttas sedan till Torpet.