ZOOOM in i moderna tider

Det var ju det här med hur många man får vara i en lokal. Enligt Folkhälsomyndigheten får man bara vara åtta. Det hade vi ju lärt oss. Hur ska vi då ha styrelsemöten? Vi är ju fler än åtta i styrelsen.

Skulle vi sitta ute, bleve det nog ett kort möte även om vi nu kommit upp i flera plusgrader. Då kom vår styrelsegrupp på att vi kan väl göra som andra gör som måste samlas fler än åtta personer. Vi genomför styrelsemöte via zoom. Och det gick alldeles utmärkt. Det ska erkännas att i början var det någon som inte syntes alls på skärmen, men hon hade inte hittat länken. Någon kunde man inte höra. Någon kunde bara se hälften av mötesdeltagarna. Men även det klarade våra mötesledare av och efter en kort stund  satt vi där alla redo. Till och med  två hundar var på besök. Även det är ju ovanligt. För att inte säga aldrig tidigare förekommande.

Bara detaljer fanns kvar att lösa.

– Hur hittade du ”tummen upp”, frågade någon när man vill bifalla ett förslag.

Men det ordnade sig med det också.

Men det blev allt lite tomt när mötet avslutades och man sin vana trogen reste sig och ville småprata med någon av deltagarna. Där stod man i sin hemmamiljö och hade bara väggarna att tala med.

Mötet leddes med skicklig hand av Anita Tengvall. Men det kan avslöjas att hon varit med förr. Och bra var nog det.