Om Limhamns Museiförening

 

TorpetVårDet lilla torpet från tidigt 1800-tal arrangerar utställningar och har ett informationsrum med möjlighet att söka i föreningens digitala bildarkiv. Soldattorpet, som var bebott fram t o m 1956, är en av Limhamns klenoder.

Varje år arrangeras Midsommarfest och musikkvällar i den lummiga trädgården och till jul blir det Jul på Torpet.

ansiktsmålareHöst och vår arrangeras också föreläsningskvällar i Limhamns församlingshus samt studiebesök och utflykter.

Gå in på hemsidan limhamnsmuseum.se och följ programmet.

 

Sedan 1959 ger Limhamns Museiförening ut årsboken, Limhamniana, till alla medlemmar. Årsboken tar upp stadsdelens rika kulturliv, speglar traktens personligheter och händelser.

Medlemmar har gratis tillträde till föreläsningar och utställningar och reducerat pris till andra arrangemang.

Föreningen kommer gärna och håller föredrag i t ex bostadsrättsföreningar och visar bilder om Limhamns historia efter anmälan om intresse och bokning. Skriv till info@limhamnsmuseum.se

Limhamns Museiförening är en aktiv förening som slår vakt om traditioner men också genomför ständiga förändringar i verksamheten i takt med tiden. Ett exempel är det digitala bildarkiv som är under ständig tillväxt av både gamla och nytagna bilder. Föreningens webbsida, www.limhamnsmuseum.se , är också under ständig uppdatering.

Verksamheten erhåller stöd från Malmö kulturnämnd.