Årsmöte med underhållning

 

Nyvalda ordförande Elisabeth Ivansson tackar mötesordföranden Lars Hedåker för hans insats.
Nyvalda ordförande Elisabeth Ivansson tackar mötesordföranden Lars Hedåker för hans insats.

Och årsmötet rullade lugnt och tryggt på, punkt efter punkt. För fjärde året i rad lett av Lars Hedåker med Gunhild Engzell som sekreterare. Först vid punkt 11 ”Val av erforderligt antal styrelsesupplemanter” uppstod en diskussion, men rättning i ledet och mötet kunde enas kring tre supplenanter: Roland Öhrstrand (ny), Marianna Törnqvist-Rasmusson (omval) och Kerstin Bjurnemark (ny).

Kerstin Bjur
Kerstin Bjurnemark, nyvald suppleant.

Två av tre ledamöter i valberedningen stiger av, Kjell Larsson och Mona Bornekrantz. Den senare valdes in i styrelsen. Ersättare blev Helene Johansson och Karin Kihlgren. Kvar är Christer Westesson.

Tackade för sig gjorde också vår ”ständiga sekreterare” och medlem i styrgruppen, Gunhild Engzell, som hävdar att det finns andra viktiga saker i livet, familj och barnbarn till exemplet. Det har vi motvilligt fått acceptera och tackar

Roland Ohrstrand gör comeback i Museiföreningen.
Roland Öhrstrand gör comeback i Museiföreningen.

Gunhild för hennes mångåriga arbete i föreningen.

Som näst sista punkt, ”Nya hedersmedlemmar” hade styrelsen valt att hedra två trotjänare, Billy Fransson och Sven-Olof Gunnarsson, som fick blommor och många uppskattande och vackra ord av nyvalda ordförande av Elisabeth Ivansson.

Därefter avslutades mötet och kaffe och bulle rullades in.

Vi Har ju inte haft någon ordförande under nästan två år. I stället en styrgrupp, som nu avgår.  Fr v: Eva Bernstrup, Anita Tengvall, SAannie Jensen och Gunhild Engzell.
Vi har ju inte haft någon ordförande under nästan två år. I stället en styrgrupp, som nu avgår och avtackades med varsin flaska ”Limhamnsvin”.
Fr v: Eva Bernstrup, Anita Tengvall, Sannie Jensen och Gunhild Engzell.

 

ChristerBorg72

 

 

 

 

Nöjesjournalisten Christer Borg tog över och kåserade över nöjespalatset Kronprinsen och tiden dessförinnan, en berättelse som byggde på hans bok ”Alla var där”, med tillbakablickar på svenskt, och internationellt, musikliv under 30 år. Artister med en bredd ”från buskis med Nisse Ahlroth till internationella stjärnor som Judy Garland”.

”Alla var där”. Men inte bara alla artister utan även alla var där i publiken. Utom på invigningen varenda en inbjuden, som satt runt borden var ”gubbar”. Sådana var tiderna år 1961.

Christer Borg, med sina djupa kunskaper och mångåriga erfarenhet, är ju också rätt person, att berätta denna fantastiska historia. Många var vi som suckade och nickade och mindes. Tack för det, Christer!