|

Tack Stig!

Stig var alltid redo att hjälpa Limhamns Museiförening. Här tar han en cykeltur och passar samtidigt på att göra eklam för något arrangemang på Soldattorpet.
Stig var alltid redo att hjälpa Limhamns Museiförening. Här tar han en cykeltur och passar samtidigt på att göra reklam för ett arrangemang på Soldattorpet.

Två röster om Stig:

1.

Vår hedersmedlem Stig Nilsson, en sann gentleman har gått bort några dagar före sin 85-årsdag på julafton. Han var aktiv i LMF i mer än 20 år.

Stig Lennart Nilsson kom med i föreningen under 1990talet  eftersom hans gamle slöjdlärare Olle Eklund behövde hjälp med att förbättra en del på Torpet . Vem var då bättre lämpad att hjälpa till än Stig, som kunde det mesta och kände de flesta genom sitt omfattande kontaktnät? I ett huj hade dessa herrar börjat renovera hoddorna,  dragit in el och vatten och fixat  kaffehoddan. För att det skulle bli lummigare i trädgården planterade de en häck av schersminbuskar mot söder och där byggde de också sittbänkar. Inget var omöjligt.

Stig i den lummiga trädgården på Soldattorpet. Här med Arne framför den scherrsminhäck som Stig hjälpt till att plantera.
Stig i den lummiga trädgården på Soldattorpet. Här med Arne framför den schersminhäck som Stig hjälpt till att plantera.

Till sin hjälp hade de en annan Stig Lennart  med efternamnet Karlsson. När Olle Eklund gått bort övertog Stig inte bara hans plats i styrelsen utan fortsatte i samma anda med att utveckla verksamheten.

Stig var också den borne försäljaren. Vem kunde motstå att köpa lotter av honom till lotterierna som han ordnat priser till. Eller att köpa annonsplats i Limhamniana?

Stig var en mångsidig person och vi kommer att sakna att han inte längre kommer ner till Torpet och snackar med oss  och hjälper till med lite av varje.

 

TEXT OCH BILD: Elisabeth Ivansson

2.

 

midsom72

Strax före jul 2017 nåddes vi av budet att Stig Nilsson hade gått bort. Han  skulle fyllt 85 år på julafton.

Stig var en välkänd profil i Limhamns  Museiförening som medlem i föreningen, styrelseledamot och slutnigen hedersledamot. Under många år var han mycket aktiv med många olika sysslor. Hans hjälpsamhet kombinerad med stor generositet bidrog till många praktiska insatser för föreningens verksamhet på Soldattorpet. Som sann entreprenör och ett stort kontaktnät var ingenting omöjligt. Han var en ”fixare”. Han ställde gärna upp och hjälpte till vid olika evenemang inom Museiföreningen såväl som före och efter. Med sitt humoristiska sinnelag och glada humör fick han andra med sig.

Hans yrkesbana som plåtslagare började tidigt i tonåren, ett yrkesliv som han utvecklade och en kunskap som också kom till godo i hans konstnärliga uttryck. Han gjorde inte enbart figurer, det fanns alltid en tanke bakom symboliken. Det såg vi inte minst i den utställning av hans verk som Museiföreningen visade på Soldattorpet för några år sedan. En konstnärlig ådra som också kom till uttryck i underfundiga texter. En elegant herre som var mån om sitt yttre. Vi är många som minns Stig med ett leende för hans välvilliga vänskap och allt han gjort för Limhamns Museiförening.

Januari 2018

Bodil  Holmström

FOTO: Sven-Olof Gunnarsson

Bodil avtackar Stig efter årsmötet 21012.
Bodil avtackar Stig efter årsmötet 2012.