|

Jag vill göra positiva saker

Susanne Hellman Holmström har hjälpt tusentals kattägare att komma till rätta med kattens beteendeproblem.
Susanne Hellman Holmström har hjälpt tusentals kattägare att komma till rätta med kattens beteendeproblem. FOTO: Andreas Paulsson

 

Via en kringelkrokig väg då Susanne Hellman Holmström sysslade med en rad olika saker som: kattavel, säljare av kattprodukter, kattpensionat, driva djurbutik och andra iställetför-arbeten kom hon via en hjärtinfarkt fram till vad hon egentligen ville göra med sitt liv.  

– Jag frågade mig själv vad min kropp ville göra och svaret blev att bara göra positiva saker som jag mår bra av. Och då var svaret enkelt – katter förstås. Jag skulle hjälpa kattägare med deras katter, säger Susanne.

År 2007 startade jag företaget Kattspecialisten SHH. Mitt stora intresse, som jag verkligen brinner för, är att hjälpa människor och katter att leva i harmoni med varandra.

Så här skriver hon om sig själv på sin hemsida:

 https://www.kattproblem.se/om-susanne/

Min bakgrund omfattar allt från att driva kattpensionat och kattbutik till att arbeta som näringsrådgivare inom kattmat, utveckla kattmat, föreläsa om katters beteenden och behov samt utbilda inom olika kattrelaterade områden. Jag är dessutom kattuppfödare sedan 80-talet. Under årens lopp har jag samlat på mig unika kunskaper om katter.

Äktenskapsräddare

Idag arbetar jag som kattpsykolog, författare, föreläsare och – äktenskapsräddare. Du anar inte hur många äktenskap som ligger i farozonen när katten börjar bete sig på ett oönskat sätt! Många veterinärer och djurkliniker hänvisar kattägare med kattrelaterade svårigheter till mig. Vid det här laget har jag hjälpt tusentals kattägare att komma till rätta med kattens beteendeproblem.

Kattexpert på tv

Jag är sedan några år tillbaka kattexpert på tv-programet Go’Kväll, som sänds på SVT1. Jag är också sedan många år kattexpert på P4 Kristianstad. Du kan även läsa mina svar på kattfrågor i tidningen Året Runt.

Jag bor på en gård utanför Hörby och delar mitt liv med tre katter av rasen brittiska korthår (Klas, Madde och Hjärtrud), två islandshästar (Töfra och Spá) och min sambo Henrik förstås. Jag blir lika glad varje gång jag får ett tackbrev från en numera glad och lättad kattägare som i förtvivlan tidigare börjat fundera över avlivning. Det finns mycket att göra innan du börjar tänka i de banorna.