|

Krageholmsgatan besökte Torpet

Stig Mortensson, som från början inspirerade Elisabeth att göra utställningen om "en vanlig gata på Rosenvång", fick äran att klippa bandet och därmed öppna utställningen.
Stig Mortensson, som från början inspirerade Elisabeth att göra utställningen om ”en vanlig gata på Rosenvång”, fick äran att klippa bandet och därmed öppna utställningen.

Under den varma sensommardagen då Museiföreningen öppnade höstsäsongen med utställningen om Krageholmsgatan fylldes Soldattorpet av besökande.

Tur att det var så fint väder, för då kunde man genomföra kafferepet utomhus. Elisabeth Ivansson, som hållit i genomförandet av utställningen, berättade både inomhus och utomhus.

– Många stannade kvar och fikade. Många från gatan, men också personer som hade bott där eller haft lekkamrater där, liksom personer som bodde på Rosenvång och medlemmar, med andra ord en salig  blandning.

 – Att sitta utomhus och fika var lyckat i det fina vädret för då kunde många träffas och tala med varandra och sen gå in och titta igen, menade Elisabeth.

Gunhild och Helene fick koka många kannor…

– Rasande trevligt, tyckte gästerna och mumsade i sig sju(!) sorters kartor efter rundvandringen.

FOTO: Annika Skottborn och Arne Sjöstedt

 

Elisabeth Ivansson berättar historien om Krageholmsgatan från 30-talet och framåt.
Elisabeth Ivansson berättar historien om Krageholmsgatan från 30-talet och framåt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tittarbilder